Tieto nápady na zdravé raňajky vám dodajú prirodzene krásny vzhľad

Toto je štvorica surovín, ktoré sú považované za ideálny štart do nového dňa a určite by ste mali zaradiť do svojich raňajok aspoň jednu z týchto zložiek:

ovoce

1. Čerstvá papája
Jablko je najbežnejším ovocím, ktoré zvykneme počas dňa konzumovať. Odporúčame vám ho však občas striedať s papájou. Čerstvá papája na raňajky je skvelý spôsob, ako začať váš deň. Obsahuje prospešné proteolytické enzýmy, ktoré sú známe nielen podporou trávenia, ale sú tiež protizápalové. Navyše si môžete natrieť rozmixovanú papáju na pleť ako jemný a úplne prirodzený spôsob, ako vyliečiť suchú a precitlivenú pokožku tváre.

2. Acai berry – raňajková misa
Ak hľadáte chutný raňajkový recept bohatý na antioxidanty, skúste zaradiť do denného rituálu Acai bobule. Zatiaľ čo je trochu ťažké ich nájsť bežne v obchode, výsledky skutočne stoja za náročnejší lov. Antioxidanty v týchto zdravých raňajok ochránia vašu pokožku pred voľnými radikálmi a bojujú proti predčasnému starnutiu. Acai bobule sú navyše uprednostňované svojimi protizápalovými vlastnosťami a sú bohaté na množstvo živín ako je vápnik, vitamín A, fosfor, železo a tiamín.

3. Chudnutie pomocou semien Chia
Ideálne raňajky v horúcich letných mesiacoch, semená chia sú nielen skvelou začiatočnou alternatívou, sú rovnako skvelým zdrojom omega 3 mastných kyselín, ktoré pomáhajú udržiavať pokožku plnú, hydratovanú a hladkú. Navyše, je to skvelý posilňovač pre tých, ktorí trpia zápalovými stavmi pokožky, ako je akné a ekzémy. A to nie je všetko! Chia semená sú bohaté na oxid kremičitý, ktorý napomáha tvorbe spojivového tkaniva, ktoré je nevyhnutné pre zdravé vlasy, pokožku a nechty.

papaya

4. Tradičné vajcia
Vajcia zostávajú na celom svete základom raňajok, s rôznymi spôsobmi, ako variť a vychutnať si túto každodennú zložku. Pre začiatok sú vajcia vynikajúcim zdrojom bielkovín. Zahrnutie proteínov v dopoludňajších hodinách udržuje hladinu cukru v krvi stálu a nebude mať negatívny vplyv na vaše hormóny. Tiež pomáhajú zvýšiť produkciu kolagénu a sú dobrým zdrojom vitamínu D.